• Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки

    Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки

    Січневий календар пам’ятних дат і подій особливий через події, що сприяють вихованню національного духу, патріотизму, любові до своєї Вітчизни. Одна з найтрагічніших дат – 29 січня. У цей день ми вшановуємо подвиг патріотів Української Народної Республіки, які віддали життя за свободу рідної землі.

    У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків було 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 аравійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

    26 січня юні громадяни, учні 9-А Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 разом з вчителем історії Аллою Павленко завітали до книгозбірні №3 на екскурс в історію «Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки».

    Працівники бібліотеки представили школярам виставку-нагадування «Крути – незгасна пам’ять і уроки сьогодення», зробили коментований огляд літератури.

    Присутні на заході переглянули відеопрезентацію «Крути: і біль, і сум, і вічна слава», відеоролик «Крути. Пишемо історію», читали вірші про ті героїчні події.

    103 роки тому 300 мучнів українських пішло в безсмертя. Це символ нескореного руху молодих українців у боротьбі за власну державу. Вони живуть у пам’яті і житимуть у справах наступних поколінь.

    29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв Крут, без подвигу яких не було б нашої сучасної держави.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше