• День Соборності України на Білоцерківщині

    День Соборності України на Білоцерківщині День Соборності України на Білоцерківщині День Соборності України на Білоцерківщині День Соборності України на Білоцерківщині День Соборності України на Білоцерківщині

    22 січня в Україні відзначають велике державне свято − День Соборності України.

    Щороку в цей день український народ згадує тих героїв, які намагалися відродити незалежну, соборну, українську державу.

    До свята в бібліотеці села Глибочка експонується книжкова виставка, присвячена державному святу «Добридень моя Україно, Незалежна, Соборна, Свята». Про ідею соборності та її значення розповідає література, на ній представлена. Переглянувши матеріали виставки, читачі можуть поглибити свої знання про історію виникнення свята Соборності та більше зацікавитися історією України.

    Фахівці Шкарівської бібліотеки-філії запросили найменших читачів, щоб розповісти їм про 10 цікавих фактів щодо Дня Соборності України. Під час заходу діти ознайомилися з книжковою виставкою «Від землі і волі до кращої долі!».

    Багато нового і цікавого для себе дізналися учасники заходупро свою Батьківщину – Україну з відеоролика «22 січня − День Злуки, як Україна об’єдналася», ютуб-каналу «Народознавство».

    Діти прийшли до книгозбірні з привітальними малюнками, а восьмикласниця Софія Хвостенко привітала присутніх віршем «Єдина Україна». Бібліотекарі пригостили малечу солодощами.

    22 січня 2022 року у бібліотеці села Пилипча відбувся відеоперегляд «Соборність душ єднає Україну». Читачі переглянули відеофільм та обговорили своє бачення реалій сучасного життя українців і важливість єдності та територіальної цілісності України.

    Учасники заходу долучились до створення бібліотечної тематичної полички і підготували короткі повідомлення за матеріалами мережі Інтернет про історію і становлення української соборності, які роздрукували на принтері й презентували.

    В рамках національно-патріотичного виховання, в бібліотеці-філії смт Терезине відбулася низка заходів для дітей та молоді, під час яких бібліотекар Олена Бойкова розповіла присутнім про січневі події 1918 та 1919 років, становлення і розвиток українського національного державотворення та споконвічну мрію українського народу про вільну та незалежну державу.

    Діти взяли участь у майстер-класі з виготовлення патріотичних браслетів.

    Усі бажаючі мали можливість долучитися до Всеукраїнської акції «Живий ланцюг», як символ єднання східних і західних земель України. Читачі переглянули відео про проголошення Акту злуки та читали патріотичні вірші.

    Також увазі користувачів було запропоновано слайд-презентацію про історію свята та представлено книжкову виставку «Соборність України – від ідей до сьогодення», матеріали якої присвячені пам’ятним подіям.

    Маленькі читачі залюбки розгадували кросворди та взяли участьу літературно-історичній вікторині «Шлях до Соборності України», продемонструвавши гарні знання з історії держави.

    Приємно, що проведені заходи зацікавили широке коло відвідувачів. Разом ми сила!

    Власна інформація.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше