• Україна єдина від 1919 року…

    Україна єдина від 1919 року… Україна єдина від 1919 року… Україна єдина від 1919 року… Україна єдина від 1919 року…

    Однією з найважливіших історичних дат в історії України є саме 22 січня − проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР − День Соборності.

    22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, в урочистій атмосфері, відбулося проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу. У зачитаному на зборах «Універсалі соборності», зокрема, відзначалося: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка». Наступного дня Акт злуки майже одностайно був ратифікований Трудовим конгресом України.

    З нагоди свята Соборності в бібліотеці-філії села Скребиші КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П. Красножона відбулася історична мандрівка «Моя Соборна Україна знов зустрічає новий день».

    До бібліотеки завітали юні читачі − учні 4 та 6 класів. Бібліотекарка Валентина Олексієнко розповіла учасникам заходу хронологію подій, які передували підписанню Акту злуки. Діти з цікавістю відповідали на запитання історичної вікторини,читали вірші про Соборність.

    Усі разом переглянули світлину першого ланцюга єдності та створили свій.

    Валентина Олексієнко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше