• Почути крик Землі…

    Почути крик Землі… Почути крик Землі… Почути крик Землі…

    Ще не встигли закінчитись новорічно-різдвяні свята, а учасники клубу «Водограй» вже налаштувались на серйозний лад і завітали до Центральної бібліотеки для дорослих на годину роздумів «Екологія: ми відповідальні за майбутнє».

    Відкриваючи захід, бібліотекар Любов Вилегжаніна наголосила на тому, що у XXІ столітті надзвичайно загострилося протистояння суспільства і природи. Вирубані ліси, виснажені землі, забруднене повітря, річки і моря...Загроза екологічної кризи, а можливо і катастрофи, актуальною є і проблема екологізації матеріальної і духовної діяльності людини. Ми повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів.

    Маргарита Зубкова підготувала поетичну сторінку , «Ми – люди, поки є природа». Бібліотекарі та «водограєвці» читали вірші Ліни Костенко, Євгена Гуцала, Тетяни Шарової, Андрія Гудими, в яких автори закликають по-людському ставитись до матері-природи та оберігати її.

    Присутні з цікавістю ознайомилися з актуальними виданнями природоохоронної тематики, представленими на книжковій виставці «Почути крик Землі». А перегляд документальних фільмів про глобальні екологічні проблеми України та світу, наслідки різкої зміни клімату на Землі «Сутінки цивілізації» та «Червоний код людства», спонукав усіх серйозно задуматись про долю планети і майбутнє дітей та онуків.

    Очільниця відділу охорони природи Білоцерківської міської ради Тетяна Гапонова, яка завітала на зустріч, ознайомила присутніх з екологічною ситуацією в нашому місті та відповіла на численні запитання: яким повітрям ми дихаємо, яку воду п’ємо, що коїться з «красунею» Россю, як сортується сміття в Білій Церкві, чи збудують, нарешті, притулок для хвостатих безхатьків...

    Щодо останнього, то пані Тетяна пояснила, що місце під забудову давно виділене, але цей проект дуже затратний і в міському бюджеті на нього поки ще не вистачає коштів. Загалом, –підсумувала очільниця, – екологічний стан міста задовільний і контрольований, але для його поліпшення потрібні зусилля та свідома поведінка всіх його мешканців.

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше