• У День Злуки, всі візьмемося за руки

    У День Злуки, всі візьмемося за руки У День Злуки, всі візьмемося за руки У День Злуки, всі візьмемося за руки

    22 січня особливий день в історії України. В цей день 1919 року Директорія Української Народної Республіки проголосила Акт Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу і саме цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

    З метою виховання у читачів поваги до історичного минулого українського народу, ідеї єдності нації, працівники бібліотеки-філії №6 провели історичну годину «Україна єдина» для читачів − учнів 2-Б класу БЗШ №23 (класовод Надія Васильєва).

    Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла дітям історію виникнення свята Соборності України, зазначивши, що того дня здійснилася мрія українців – об’єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України.

    Другокласникам була презентована книга Братів Капранових «Мальована історія незалежності України», в якій автори розкривають шлях України від минулого до сьогодення. Гортаючи сторінки книги, діти зрозуміли основний меседж авторів: наша державність має давню і безперервну традицію. Її зберегли прадіди й діди, значить треба берегти і нам.

    Працівники бібліотеки запропонували другокласникам взяти участь у майстер-класі з виготовлення аплікації «Об’єднаймо Україну». Учасники заходу вирізали долоньки з паперу та «обплітали» їх віночком. Віночок «плели» з квітів, виготовлених в техніці «Топіарій». Аплікацію робили в патріотичних жовто-блакитних кольорах.

    Також увазі користувачів була представлена книжкова виставка-інсталяція «І обнялися береги одного вічного народу», оформлена у читальній залі філії. На виставці представлені книги, на сторінках яких висвітлюється важлива подія української історії – об’єднання в єдину державу. Матеріали акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918-початку 1919 року охопив майже всю Україну, розповідають про довгий і тернистий шлях України до соборності, діяльність УНР та її очільників. Запропоновані увазі користувачів книги допомагають не лише краще пізнати історію держави, а й сприяють формуванню національної свідомості.

    Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Україна – це повернення окупованого Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини. Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян України, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше