• В його книжках всі барви слова

    В його книжках всі барви слова В його книжках всі барви слова

    14 січня 2022 року виповнюється 85 років від дня народження Євгена Пилиповича Гуцала, творчість якого знана та відома широкому колу читачів. Твори письменника вивчають на уроках української літератури в школі.

    З нагоди ювілею літератора для шестикласників Білоцерківської гімназії – початкової школи №13 відбулася літературна година «В його книжках всі барви слова».Цікаву відео-презентацію «Євген Гуцало – видатний майстер українського слова» підготувала бібліотекарка Олена Буяненко. Учні дізналися про життєвий і творчий шлях письменника, а також про те, що особливе місце у творчості Євгена Гуцала посідають твори для дітей. Син вчителів, сам за фахом вчитель, письменник дуже тонко відчував чистий світ дитинства, коли маленька людина дошукується відповідей на силу-силенну запитань.

    Юним читачамприпали до душі твори, які оспівують природу, зворушливу дружбу дітей з птахами та звірятами. Особливо проникливо читали уривки з книги Євгена Гуцала «Лось» шестикласниці Мирослава Смоляна та Ліля Борисенко. Учні обмінювались враженнями від прочитаного, обговорювали проблему боротьби добра і зла. Заслухались присутні читанням віршів «Журавлі високо пролітають», «Зірка», «Чарівники», які декламували Софія Бовкун, Іван Шашков та Михайло Коновалов.

    Огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Жага всеосяжності і межа таланту Євгена Гуцала» зробила завідувачка бібліотекою-філією №4 Світлана Линник, яка порадила користувачам вчитатися в твори Євгена Гуцала, основною темою яких є захист тендітних паростків добра від бездуховності, морального зубожіння та зла.

     

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше