• Білоцерківщина колядує…

    Білоцерківщина колядує… Білоцерківщина колядує… Білоцерківщина колядує… Білоцерківщина колядує…

    Різдвяні свята зазвичай проходять весело і цікаво, дарують відчуття духовної єдності, наповнюють серця вірою та благодаттю.

    Напередодні Щедрого вечора для користувачів книгозбірні села Вільна Тарасівка бібліотекарка Раїса Лисак провела народознавчу мандрівку «Із скарбнички народних свят».

    Пані Раїса розповіла присутнім про народні традиції та звичаї, за якими українці відзначають Різдвяні свята, згадала про обрядову страву − кутю, яка обов’язково супроводжувала три найбільших свята зимового циклу та про духовний скарб співучого українського народу − колядки та щедрівки. Увазі читачів була запропонована книжкова виставка «Серпантин зимових свят», яка ілюструє відзначення українцями новорічно-різдвяних свят.

    Під час заходу до бібліотеки завітали учасники народного фольклорного ансамблю «Вербиченька» Будинку культури села Вільна Тарасівка (керівник Кириченко О.О.), які весело щедрували та колядували, а всі присутні їм підспівували. Захід пройшов цікаво та весело.

    А бібліотекарка філії села Скребиші Валентина Олексієнко, в рамках популяризації та відтворення народних звичаїв і традицій, разом з читачами привітала щедрівками з Новорічно-Різдвяними святами працівників місцевого господарства та старостату.

    Усі ми різні – і традиції у нас теж різні, але ми українці. А тому повинні поважати і себе, і свій народ, повинні шанувати і примножувати давні традиції нашого народу.

     

    Власна інформація.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше