• Крок за кроком – назустріч мрії

    Крок за кроком – назустріч мрії

    Сергій Павлович Корольов. Сьогодні його ім’я знає весь світ. І чим далі час відсуває живий образ цієї людини, тим величнішим він постає перед нами. На жаль, написано про нього значно менше, чим він цього заслуговує.

    В бібліотеці-філії №10 відбулась інформаційна година «Жити треба з захопленням», присвячена 115-й річниці від дня народження Головного конструктора космічної техніки.

    Провідна бібліотекарка Альона Сушкевич підготувала змістовну відеорозповідь про Сергія Корольова, як людину глибоких і всебічних інтересів. З дитинства маленький Сергійко виніс любов до неба (мріяв сам полетіти в космос), але чи думав майбутній вчений, які випробування підготувало йому життя? Від першого планера до космічних кораблів «Восток» і «Восход» доля випробовувала Сергія Павловича сталінськими таборами, золотою копальнею, голодом на Колимі, аваріями в повітрі та стартових майданчиках. Все витримав заради мрії.

    Зацікавила присутніх інформація про те, що не дивлячись на зайнятість, конструктор космічних ракет захоплювався літературою, музикою, кіно… Він дуже любив Україну, українську мову, українські пісні. Улюблену пісню «Дивлюсь я на небо…» для головного конструктора заспівав з космосу перший український космонавт Павло Попович.

    Сергій Корольов. Батько радянської космонавтики, великий вчений, людина, яка стала відомою у всьому світі тільки після смерті. Він завжди був Головним конструктором…

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше