• Година права «Конвенція ООН про права дитини»

    Година права «Конвенція ООН про права дитини» Година права «Конвенція ООН про права дитини» Година права «Конвенція ООН про права дитини» Година права «Конвенція ООН про права дитини» Година права «Конвенція ООН про права дитини»


    9 грудня до Міжнародного дня захисту прав людини з користувачами ЦДБ – учнями 4-В класу БЗШ №11 проведена година права «Конвенція ООН про права дитини», в ході якої розглядався широкий спектр індивідуальних прав осіб від народження до 18 років, принципи рівності людей, задекларовані в цій угоді.

    Учасники заходу ознайомилися зі статтями Конвенції, що визначають перелік прав дітей на життя, ім’я, громадянство, родину, освіту, охорону здоров’я, соціальне забезпечення та рівень життя, необхідний для їхнього розвитку, користування рідною мовою та культурою, сповідування своєї релігії, відпочинок і дозвілля тощо.

    Під час заходу четвертокласники переглянули мультфільм «Права дитини з Рубі і Джеком», розв’язали конкретні ситуації порушення прав дитини на прикладі літературних казкових героїв, визначаючи, хто з персонажів живе не за законом, хто порушує Декларацію прав дитини, які права героїв були порушені, розгадали кросворд «Права дитини».

    Наприкінці заходу відбулася презентація виставки «Є право, є надія», яка сприяла підвищенню рівня правової культури читачів, інформованості учнів про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту. Книги, представлені на виставці,допоможуть школярам розібратися та зорієнтуватися в різноманітному світі правових відносин і не розгубитися у складних ситуаціях, що можуть виникнути у житті.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше