• День пам’яті жертв Голодомору

    День пам’яті жертв Голодомору День пам’яті жертв Голодомору День пам’яті жертв Голодомору День пам’яті жертв Голодомору

    В історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1833 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

    З нагоди цієї сумної дати у філії села Глибочка бібліотекарка Алла Франчук запропонувала читачам ознайомитись з документальною та художньою літературою, що висвітлює факти геноциду на Київщині та Білоцерківщині за допомогою книжкової виставки. До пам’ятних знаків було покладено символічні колоски пшениці та запаленні свічки.

    26 листопада 2021 року на Пилипчанському сільському кладовищі відбувся мітинг, присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років за участі працівників культури і освіти. Присутні вшанували пам’ять закатованих покладенням вінків, квітів та колосків до пам’ятника жертвам Голодомору та біля пам’ятних знаків у селах Городище і Глибочка. У бібліотеці-філії с.Пилипча була оформлена тематична поличка «Вічна пам’ять змореним Голодом» та о 16 годині була запалена свічка пам’яті за померлих внаслідок штучно створених умов геноциду.

    Користувачам бібліотеки-філії села Томилівка було запропоновано ознайомитися з матеріалами книжкової полички «Голодомор − трагедія українського народу». Також читачі почули спогади односельців про ті страшні роки. До пам’ятника жертвам Голодомору покладено скорботний букет з колосків і запалено свічку пам’яті.

    Сьогодні треба говорити про минуле заради майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз’їдає тіло і душу нації, перекреслює її історію,паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу.

    Власна інформація.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше