• «Я людина, яка шукає і шукатиме до кінця днів своїх…» «Я людина, яка шукає і шукатиме до кінця днів своїх…»

    17 жовтня минає 85 років від дня народження Івана Драча – поета, перекладача, кіносценариста, драматурга, громадського діяча, символа своєї доби.

     
    З нагоди 85-річчя від дня народження Івана Драча в бібліотеці-філії №6 організовано «Зустріч з поетичним словам поета», на яку запросили членкинь клубу «Фітовітальня». Знайомлячи присутніх із творчістю Івана Драча, завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова зауважила, що його справедливо вважають поетом пошуку нового змісту і форми творчості, а художнє мислення відзначається різноплановістю. Іван Федорович ніби вибухнув у літературі 60-х років, викликавши бурю неоднозначних оцінок. Таким він залишається і понині, бо його жага пізнати світ і людину невичерпна. Присутні зустрілись із живим словом поета, переглянули відео «Слово поета-шестидесятника», під час перегляду якого звучали вірші: «Ніж у сонці», «Лист до калини», «Балада роду», «Двоє у пшениці». Учасники заходу Валентина Бадзюк та Віра Аману прочитали балади «Чорнобильська мадонна» та «Соняшник».
     
    Присутнім було презентовано книжкову виставку «Слово, опромінене талантом», на якій представлені видання із фонду бібліотеки, що розкривають багатогранну творчість ювіляр: збірки поетичних творів та кіноповістей, переклади, статті та передмови. Низка представлених видань містить переклади творів Івана Федоровича іноземними мовами.
     
    Іван Драч був не лише поетом, а й видатним сценаристом. Саме він написав сценарії до прекрасних українських фільмів: «Криниця для спраглих», «Камінний хрест», «Іду до тебе», «Пропала грамота». Переглянувши уривок із фільму «Іду до тебе», в якому розповідається про стосунки Лесі Українки і Сергія Мержинського, присутні переконались у таланті Івана Драча, як кіносценариста.
     
    Багатьом людям не вистачає Івана Драча. Але кожен може взяти до рук його твори, читати їх, перечитувати. І так він житиме серед нас вічно.

    Людмила Романюк.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше