• Мужність і відвага крізь роки

    Мужність і відвага крізь роки Мужність і відвага крізь роки Мужність і відвага крізь роки Мужність і відвага крізь роки Мужність і відвага крізь роки

    14 жовтня – величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій народу. У цей день українці вшановують воїнів, які в різні часи охороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України, незалежно від службового становища та статі.

    Історія свята має давні традиції. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, українське військо 1917-1921 років зберігало козацькі традиції, 14 жовтня 1942 року вважається символічним днем утворення Української Повстанської Армії.

    А хто ж вони – захисники України? Відповідь на це запитання користувачі бібліотеки-філії №10 мали можливість отримати з матеріалів книжкових виставок «Козацтво – право на безсмертя», «Мужність і відвага крізь віки», «Золоті ключі Покрови», «Усміхається Покрова до дітей щасливих».

    Про захисників України йшла мова під час патріотичної години «Україна в сильних руках», яка була проведена для учнів 8-А класу БЗШ №5 (кл. керівник Людмила Бількевич). З героїчним минулим, з історією свята восьмикласників познайомила завідуюча філією Ганна Нагорна. Діти висловлювали свою думку – що таке патріотизм? Кого можна назвати патріотом?. З хвилюванням в голосі восьмикласники прочитали поетичні твори «А на моїй землі іде війна», «нам невідомі всіх їх імена», «Хвилина мовчання» та вшанували героїв, які віддали свої життя за незалежніст. України, хвилиною мовчання. Не залишили нікого байдужим і перегляди відеокліпу «Повернись живим», та відео «…про життя і надію, мир і війну»

    Для учнів 4-Б (кл. керівник Марина Мележик) та 5-А класів (кл.керівник Марія Юрковська) бібліотекарка Альона Сушкевич підготувала гру «Козацькі розваги» та інтелектуальні змагання «Що ми знаємо про козаків». Четвертокласники були активними під час конкурсів «Козацька спритність», «Забави кашоварів», «Стрибки».

    П’ятикласники дізнались маловідомі факти про українських козаків, пригадали, а хто ж такі «характерники», «пластуни», «джури», відповідали на запитання вікторини «Козацька кмітливість», показали знання під час конкурсу знавців приготування кулішу та були вправними під час конкурсу художників…

    Подвиги захисників – це та велика і велична історична правда, яку не перекреслити нікому. І саме молодому покоління належить берегти мир і спокій на нашій рідній землі. Не забудьте привітати захисників та захисниць зі святом.

     

    Ганна Нагорна



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше