• Зустріч з воїнами-земляками Зустріч з воїнами-земляками Зустріч з воїнами-земляками

    Напередодні свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисників та захисниць України у бібліотеці села Вільна Тарасівка для читачів старшого віку відбулася історична година «Моя Україна − колиска Козацької волі».

     
    Бібліотекарка розповіла присутнім про традиції та звичаї українських козаків, презентувала книжкову виставку «Степ та воля − козацька доля».
     
    Також цього дня у бібліотеці відбулася зустріч читачів з учасниками антитерористичної операції на сході України Володимиром Яременком та сімейною парою Ельдаром і Мариною Решетняк.
     
    В ході спілкування присутні дізналися про складний військовий стан на Сході, де наші земляки захищають цілісність рідної країни.
     
    Володимир розповів, що був вояком 11батальйону територіальної оборони «Київська Русь». Його бойовий шлях розпочався біля міста Слов’янськ, а в березні 2015 року на посту «Бутово» в напрямку сектору «В» Донецького аеропорту він був поранений. Лікувався у шпиталі Дніпропетровська, а потім Ірпеня. Після реабілітації повернувся до рідного села. Володимир з великою повагою і вдячністю згадав про волонтерів, які відвідуваливоїнів в зоні АТО та дитячі теплі листи і чудові малюнки й обереги, які отримують воїни, розповів, як вони зігрівають серця бійців, підтримують у нелегку хвилину.
     
    Також слово надали подружжю Решетняків. Ельдар розповів, що все почалося з Майдану, з Революції Гідності, потім добровольчий «Айдар», волонтерство Марини. А далі – знайомі всій країні назви сіл: Піски, Опитне, Шахта Бутівка, Авдіївка, Водяне. Бої, обстріли, поранення, контузії… На одній із позицій і зустрів Ельдар свою половинку, з красивим позивним «Сойка», що дуже їй личив, бо була дівчина такою ж непосидючою, сміливою, як ця яскрава пташка. Там, на фронті вони зустрілися, там зародилося їхнє кохання. В перерві між обстрілами їх обвінчав воєнний капелан, а розписались вже після фронту. Пара була військовими 93-ї окремої механізованої бригади. Подружжя має численні грамоти, подяки, відзнаки Президента України за участь в антитерористичній операції. Серед нагород Решетняків − громадська відзнака «За участь у визвольній боротьбі» Ельдара і «Знак Пошани» Марини.
     
    Учасники зустрічі вшанували загиблих воїнів, які боронили східні рубежі України, хвилиною мовчання та вшановуючи свого односельця Івана Войтенка, поклали квіти до меморіальної дошки.
     
    Раїса Лисак.




    <!-- [if gte mso 9]> Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE <!-- [if gte mso 9]> <!-- [if gte mso 10]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше