• Козацькі забави в бібліотеці Козацькі забави в бібліотеці Козацькі забави в бібліотеці Козацькі забави в бібліотеці Козацькі забави в бібліотеці

    В переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка завжди була і є заступницею українського козацтва і напередодні свята Захисників Вітчизни, працівники бібліотеки-філії №6 запросили на «Козацькі забави» учнів 4-А класу БЗШ №23 (класовод Інна Ковтун).

     
    У програмі заходу були ігри, розваги, конкурси, спортивні естафети. Перед початком змагань діти поділилися на дві команди та провели розминку, складаючина швидкість із заготовлених літер ключові слова свята «Вітчизна» і «Захисник».А потім розпочалися змагання між командами, які стали справжнім випробовуванням не тільки фізичної сили та кмітливості, а й сприяли прояву найкращих людських якостей: взаємовиручки, підтримки та поваги один до одного.
     
    Козачата випробували свої сили під час конкурсу «Силачі», проявили винахідливість, взявши участь у «Переправі», були гарними господарниками в конкурсі «Наведи лад», побували «В ролі Попелюшки»,справно розділяючи квасолю та пшеницю, гарно виконали роль «Кенгуру», стрибаючи в мішках, а ще, були не поганими дегустаторами у конкурсі «Відгадай на смак».
     
    Справжніми знавцями історії козацтва виявились і дівчатка, взявши участь у історичній вікторині. Найактивнішою була Ірина Трунденко, яка отримала найбільше переможних фішок. Сподобалась козачатам і інтелектуальна гра, під час якої вони відповідали на поставлені запитання.
     
    Та які козацькі забави без кулешу? Його потрібно було правильно зварити. Допомогла малечі справитись із таким відповідальним завданням бібліотекарка Людмила Романюк. Куліш сподобався учасникам свята, підтвердженням був процес смакування страви.
     
    Під час проведення свята в залі панував особливий, патріотичний дух, відчуття єдності та велике емоційне піднесення. Справжні козаки з честю зуміли пройти труднощі та перешкоди. В змаганнях перемогла дружба. Діти отримали море позитивних емоцій та вражень. Дуже хочеться, щоб таких вражень було більше, щоб посмішки ніколи не зникали з дитячих вуст, щоб росли здоровими,сильними духом, цінували братство і згоду, бо «ми є нащадки козацького роду»!

    Надія Гаврилова.





    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше