• Його Величність Яйце

    Його Величність Яйце Його Величність Яйце Його Величність Яйце Його Величність Яйце

    У 1996 році на конференції  у Відні Міжнародна  Комісія Яйця оголосила, що святкувати Всесвітнє «яєчне» свято будуть у другу п'ятницю жовтня.

     
    В 2021 році Всесвітній день яйця припав на 8 жовтня.
     
    Фахівці книгозбірні №3 для непосидючої дітвори  – учнів №3-А (класовод Людмила Саранчук), 3-В (класовод Наталія Бортяна), 3-Г класів (класовод Людмила Лесик) Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 підготували цікаву ігротеку про звичайнісіньке яйце!
     
    Це свято всіх любителів яєць: варених та жарених, омлетів, запіканок i тощо. Без перебільшення можна стверджувати, що яйця – найпоширеніший у світі продукт харчування.
     
    Навколо яйця існує безліч легенд. У багатьох народів це символ Всесвіту, сонця і самого життя. Одна із версій походження Всесвіту – він народився з космічного світового яйця. Де одна половинка стала небом, друга – землею, а жовток – сонцем.
     
    Бібліотекарки розповіли про його Величність Яйце. Школярики весело сміялися з байки «Круті яйця», малювали їх на асфальті, активно брали участь у конкурсах «Покажи», «Малюнок з казки оживи».
     
    У цей поживний та славний день  учасники заходуприєдналися до привітань і поздоровлень на адресу всіх любителів цього зручного і корисного продукту. Зі святом яйця вас!

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше