• Всі професії ми знаємо Всі професії ми знаємо Всі професії ми знаємо

    Життя людини нерозривно пов’язане з тією професією, яку вона обрала. І хоча до вибору професії малюкам ще дуже далеко, вони щодня бачать навколо себе людей, зайнятих певною справою. Всі професії потрібні і дуже важливі – ці слова ми чуємо з дитинства. І це дійсно так. У кожній справі є своя родзинка: одні «вчать» дітей, інші «лікують», в третіх дуже небезпечно, але шалено цікаво. Будь-яка професія приносить людям користь.

     
    На пізнавальну годину «Всі професії ми знаємо», в бібліотеку-філію №6 завітали вихованці груп «Вишенька» і «Ягідка» ДНЗ №27. Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова розповіла про ремесла, використовуючи тематичні картинки, на яких були зображені люди різних спеціальностей, а також  робоче місце і знаряддя праці представників різних професій. Не дивлячись на те, що діти ще маленькі, вони з великим задоволенням  слухали розповідь бібліотекарки.  Малеча була активна під час   гри  «Що потрібно для роботи», «Відгадай професію», «Допиши вірш», а також залюбки відгадували серйозні та жартівливі загадки про професії.
     
    Маленькі читайлики готувались до зустрічі і на «відмінно» справились із завдання під час гри  «Живий мікрофон», розповідаючи про професію своїх батьків.
     
    Присутні переглянули відео «Професії для малят», яке закріпило знання дітвори про професії, згадані під час проведення пізнавальної години. А  дехто з дітлахів навіть вирішив ким хоче стати в майбутньому.
     
    Великий інтерес проявили діти до книг, представлених на тематичній поличці. Це книги, в яких зібрані вірші та незвичні загадки, що  збагачують уявлення дитини про такий чудовий та привабливий навколишній світ: «Корисна книжка про професії», «Побавимось у кухарів» І. Сонечко, «Ще не вмію, а вже мрію» Г.Чубач, «Будівельники», «Пілот», «Я обираю професію», «Ким я буду? Ким я стану»  Л. Відута. Захід був цікавим і пізнавальним, бо під час розповіді-гри у лікаря, кухаря, будівельника  малята не лише вивчали професії, а й поповнювали свій словниковий запас та розвивали кмітливість.

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше