• Пам’ять… вона болить Пам’ять… вона болить Пам’ять… вона болить Пам’ять… вона болить

    Бабин Яр – символ трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі. Саме тут знищували за національною та ідеологічною належністю, а також тих, хто чимось не догодив окупаційній владі.

     
    80 років минуло з тих страшних днів, але пам’ять … вона болить! Пам’яті  жертв Бабиного Яру була присвячена година історичної пам’яті «Бабин яр. Трагедія і пам’ять», яку підготували і провели колективи загальноосвітньої школи №5 та бібліотеки-філії №10. Учні 9-Б та 11-А класів під керівництвом Ніни Миколаївни Михайлюк підготували відео презентацію «Трагедія Бабиного Яру в серці українського народу».  Аліна Джима, Дар’я Герасименко, Владислав Грищенко, Ігор Лінивий  розповіли про трагічні події вересня 1941 року. Учні 9-Б класу Марія  Матвеєєва, Олександр Кравчук, Аріна Кириченко   щемно  прочитали  поетичну композицію  «Пам’ятаємо». З книгами, в яких описуються страхіття Бабиного Яру ознайомила присутніх завідуюча бібліотекою-філією №10 Ганна Нагорна.
     
    Та в Білій Церкві був свій «Бабин Яр», адже в серпні 1941 року в нашому місті були розстріляні єврейські діти. Затамувавши подих, слухали старшокласники розповідь доцента, кандидата історичних наук, краєзнавця Сергія Івановича Бурлаки про моторошні події того воєнного літа. Сергій Іванович детально досліджував і вивчав документи про розстріл дітей в Білій Церкві. За його публікаціями і матеріалами досліджень Микола Дружков зняв документальний фільм «Біла Церква. Розстріляне дитинство». Навіть слухати таке неможливо, тяжко… А як же пережити?
     
    Ми повинні пам’ятати і не допустити повторення тих страшних подій. Миру всім!
                                                
    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше