• Зірки українського кіно Зірки українського кіно Зірки українського кіно

    Українське кіномистецтво  пройшло славний шлях розвитку. Є багато фільмів, які не старіють, є сучасні фільми, які з часом можна буде назвати класикою. Зазвичай увага глядачів спрямована в першу чергу на митців, на гру акторів.

     
    Саме їм, акторам, і була присвячена мистецька година «Зірки українського кіно», проведена бібліотекаркою філії №10 Альоною Сушкевич для членів клубу «Чарівна мить» Академії пенсіонерів.
     
    Учасники заходу дізналися багато цікавих і невідомих фактів з життя Ади Роговцевої, Богдана Ступки, Анатолія Хостікоєва, Ахтема Сеітаблаєва тощо.
     
    Увазі присутніх були запропоновані відеозаписи  виступів Ади Роговцевої, яка читала свій власний вірш; Анатолія Хостікоєва, який разом з синами танцював грецький танець «Сіртакі»; Богдана Ступки, який неперевершено прочитав вірш Ліни Костенко «Крила». Сподобався «академікам» і уривок з фільму «Хайтарма»,  де Ахтем Сеітаблаєв є не тільки головним режисером, а й виконує головну роль.
     
    Так вже сталося, що українському кіно та більшості українських акторів, потрібно було долати багато перешкод. Всі актори, про яких йшла мова, мають свою громадянську позицію, дуже люблять Україну, за що й свого часу позбавлялися ролей, піддавалися несправедливій критиці.
     
    Час іде, змінюються покоління. З’являться нові кіногерої, гідні наслідування… А кіно залишається таким же цікавим та привабливим.

                                                     Ганна Нагорна




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше