• Відкрий для себе рідне місто

    Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто

    Мабуть кожна людина вважає, що місто, де вона народилася і живе, – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне.

     

    Отже, нашій неповторній Білій Церкві й була присвячена зустріч членів клубів «Зарічани» та «Любисток» з краєзнавцем, працівником відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС, автором багатьох краєзнавчих публікацій – Анатолієм Бондарем.

    Краєзнавець розповів про достовірні версії назви міста, про герб та три білоцерківські брами, про старе та нове місто, визначних діячів краю, які жили і творили у різні часи.

    Присутні зацікавилися історією вулиць Білої Церкви, зокрема: Замкової, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Базарної та Гетьманської.

    Анатолій Володимирович підготував для читачів цікавий екскурс у сиву давнину. Не залишив поза увагою пан Анатолій і мікрорайон «Заріччя», у якому проживають учасники заходу. Історик докладно зупинився на темі перейменування вулиць, а саме вулиці Євгена Деслава, названої на честь французького та іспанського кінорежисера українського походження, активного діяча українського емігрантського руху. Захід супроводжувався слайдовою презентацією.

    Для користувачів у читальній залі книгозбірні було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Відкрий для себе рідне місто», на якій представлена література та малюнки про минуле та сьогодення Білої Церкви.

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше