• Біла Церква нині святкує іменини

    Біла Церква нині святкує іменини Біла Церква нині святкує іменини Біла Церква нині святкує іменини

    Цього року білоцерківці святкують 989 років від дня народження міста. Долучились до святкування і працівники бібліотеки-філії №6, запросивши читачів – учнів 3-х класів БЗШ №23 на зустріч з Ларисою Задорожною – гідом-екскурсоводом.

    Пані Лариса провела з учнями туристичну годину «Білоцерківський край – для туристів просто рай». Всім відомо, що лідером серед пам’яток Білої Церкви і окрасою нашого міста є перлина України – дендропарк «Олександрія», закладений на честь графині Браницької – видатна пам’ятка садово-паркового мистецтва, яка розташована на лівому березі річки Рось.

    «Парк «Олександрія» підкорює своєю витонченістю, красою і романтичною атмосферою. Одна тільки Велика алея вражає архітектурою і скульптурами різної тематики. Тут і «Романтичні руїни», і джерело «Лев», а також колонада «Луна», акустика якої просто заворожує.

    В цю казкову країну запросила Лариса Георгіївна третьокласників. Мандрівку супроводжувала слайдпрезентація.

    Діти дізналися про рослинний світ парку та мали можливість побачити як виглядає те чи інше дерево. Зацікавила їх історія дерева під назвою «гінкго білоба», батьківщиною якого є Китай. Читачі мали можливість побачити та доторкнутись до його листочків, зібраних пані Ларисою.

    З’ясувалося, що росте в парку макаронне дерево – «катальпа», привезене з Північної Америки. «Відвідали» дітлахи розарій та алею бузку, «відпочили» на Великій галявині, милуючись тюльпановим деревом.

    Розповідь приємно вразила присутніх і вони виявили бажання на наступний же день відвідати парк.

    На завершення зустрічі пані Лариса пригостила дітвору грушами, зібраними в саду «Мур», розташованому в парковій зоні.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше