• Ніхто не здолає твій дух і свободу

    Ніхто не здолає твій дух і свободу Ніхто не здолає твій дух і свободу Ніхто не здолає твій дух і свободу Ніхто не здолає твій дух і свободу

    29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

    В центральній бібліотеці для дітей відбулася година шани «Ніхто не здолає твій дух і свободу». Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Герої не вмирають», на якій представлена література про війну, якої не повинно було бути, і про героїв, які хотіли жити, але поклали життя на вівтар свободи.

    Поетичні рядки Анастасії Адамович «Український метелик», Наталії Коростильової «Голуби», Світлани Олександрової «Іловайський котел», Наталії Мазур «Кіборги», прочитані читачами ЦДБ, нікого не залишили байдужими.

    Сім років війни. Сім років болючих безповоротних втрат. Кров’ю наших героїв омита земля Донбасу, Іловайськ та Дебальцеве, Донецький і Луганський аеропорти, Волноваха, Авдіївська промзона і шахта «Бутівка», Світлодарська дуга, Приазов’я та інші болючі точки розв’язаної неоголошеної війни.

    Наші герої гинули і нині гинуть у боях під час танкових атак і артилерійських обстрілів, від куль снайперів і закладених ворогом мін, помирали і помирають у шпиталях від важких поранень.

    Українські воїни та добровольці зруйнували міф про непереможність російської армії. Звитяга українського вояцтва під час російсько-української війни дала країні нових героїв, що воюють на Сході.

    Смертельний для наших захисників під час виходу з Іловайського котла, так званий «зелений коридор», пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали свої життя. То ж символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

    Ми завжди пам’ятатимемо українських воїнів, які за майбутнє нашої держави, за майбутнє наших дітей віддали найдорожче – своє життя.

    Інна Кабула.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше