• Українець, що став генієм

    Українець, що став генієм Українець, що став генієм

    27 серпня минає 165 років від часу народження Івана Яковича Франка, якого народ заслужено назвав славним іменем «Великого Каменяра». «А як, мільйонів куплений сльозами, / День світла й волі засвітає, / То, чень, в новім, великім людськім храмі/ Хтось добрим словом і мене згадає» (Іван Франко).

    Не могли не згадати національного генія і працівники бібліотеки-філії №10. З життям і творчістю духовного пророка нації наших користувачів знайомлять матеріали книжкових викладок «Великий каменяр» (дитячий абонемент), «Я син народа, що вгору йде…» (абонемент для дорослих), «Апостол духу і правди» (читальна зала).

    Для членів клубу «Чарівна мить» була проведена інформаційна година «Я єсть мужик, пролог, не епілог». Завідуюча філією Ганна Нагорна познайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом поета-лірика, драматурга і романіста, людини енциклопедичних знань… Зацікавила і інформація про долі дітей-франчат, особисті почуття і страждання великого українського діяча.

    Джерелом творчого натхнення Івана Франка була і народна пісня. Глядачі почули у відеозаписі пісні, автором слів яких є сам Іван Франко: «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Отсе тая стежечка», «Твої очі, як те море…», «Місяцю князю» та українську народну пісню «Стоїть гора високая…»

    Більше 40 років Іван Франко працював заради однієї думки, для якої він «і горів, і яснів, і страждав, і трудився». Ця думка – наша краща доля, наше краще майбутнє.

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше