• Трагедія, просякнута героїзмом

    Трагедія, просякнута героїзмом Трагедія, просякнута героїзмом

    Кривавий серпень 2014… Пекло Іловайська. 29 серпня 2014 року підрозділи батальйонів «Донбас», «Дніпро», «Світязь», «Херсон», «Миротворець», а також зведена 93-ї та 17-ї бригади Збройних сил України потрапили в оточення під Іловайськом, що на Донеччині. Обіцяний росіянами «зелений коридор» перетворився на дорогу Смерті, рясно скропленою кров’ю наших добровольців. Сім років віддаляють нас від тих трагічних і звитяжних серпневих днів.

    З метою вшанування пам’яті про героїзм і самовідданість українських захисників під Іловайськом, до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України працівники бібліотеки-філії №6 провели годину пам’яті «Трагедія, просякнута героїзмом». Бібліотекар Людмила Романюк нагадала присутнім про ті трагічні дні під Іловайськом, коли сили АТО зазнали найбільших втрат у війні з російськими окупантами. Затамувавши подих, учасники заходу слухали презентацію книг з книжкової викладки «Про бої мовою фактів». Це книги-розповіді як самих учасників трагедії, так і тих, хто не був учасником подій, але зумів передати свідчення очевидців.

    Словами Романа Зіненка: «Війна закінчиться і стане історією. Щоб зберегти про неї правду в деталях, літописцям доведеться не тільки вивчити офіційні документи, а й перевірити численні свідчення безпосередніх учасників бойових дій. Відокремити вигадки і маніпуляції від дійсних фактів» Людмила Миколаївна завершила представлення книг про трагедію українського народу. Учасники заходу переглянули відеоролик «Іловайський котел. Серпень 2014 року» – один з найтрагічніших епізодів новітньої історії нашої держави. Побачене не залишило байдужим жодного учасника, про що свідчили сльози на їхніх обличчях. Як набат прозвучали поетичні рядки про Іловайськ, які з почуттям розуміння і скорботи прочитали читачі бібліотеки: Богдан Зубченко, Олександр Федак та Максим Сіроус. Захід закінчився вшануванням загиблих хвилиною мовчання.

    Час минає, але біль втрати залишається…

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше