• Червоне світло каже «Стій!»

    Червоне світло каже «Стій!» Червоне світло каже «Стій!» Червоне світло каже «Стій!» Червоне світло каже «Стій!» Червоне світло каже «Стій!»

    Проблема безпеки на дорогах сьогодні надзвичайно актуальна. Останнім часом відзначається зростання кількості дитячих травм в результаті дорожньо-транспортних пригод. Причиною цьому може бути в тому числі дитяча непосидючість, недисциплінованість, неуважність і, врешті-решт, не доведені до автоматизму навички поведінки на дорогах.

    З нагоди Міжнародного дня світлофора, який відзначають 5 серпня, бібліотекар Олена Буяненко підготувала та провела пізнавально-ігровий колаж «Червоне світло каже «Стій!»» для вихованців ДНЗ № 14 «Оксанка».

    Знайомство зі світлофором кожен з нас починає ще в дитинстві, не припиняючи цю корисну дружбу все життя. Малеча почула вірші про правила безпечної поведінки на дорозі та вулиці, відгадувала загадки про транспорт з чарівної торбинки, ознайомилася з дитячою літературою про правила дорожнього руху. Протягом заходу дітлахи дізналися про сигнали світлофора, пішохідний перехід, правила переходу по зебрі. Щоб краще закріпити отримані під час зустрічі знання маленькі читачі взяли участь у рухливих іграх «Сигнали світлофора», «Добре – погано», «Впізнай знак» тощо. Це допомогло зробити свято не тільки пізнавальним і корисним, а й веселим та цікавим.

    Ми впевнені, що такі заходи розвивають спостережливість, увагу, уміння узагальнювати побачене та робити відповідні висновки.

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше