• У пошуках віри…

    У пошуках віри… У пошуках віри… У пошуках віри… У пошуках віри…

    День Хрещення Київської Русі-України – державна пам’ятна дата, що відзначається щорічно у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.

    Саме до 1033-річчя Хрещення Київської Русі в бібліотеці-філії №10 для відвідувачів була оформлена книжкова виставка «День Хрещення Київської Русі», де представлені книги про події 988-го року на берегах могутнього Дніпра.

    Про складний і тернистий шлях прийняття християнства та духовного відродження українського народу йшла розмова під час години духовності «У пошуках віри», гостем якої став настоятель парафії Архангела Гавриїла протоієрей Іван Кречковський. З глибокою вірою і великою любов’ю о.Іван розповідав про князя Володимира, зміни у його вчинках і способі життя після прийняття хрещення, про зміцнення Київської Русі, яка мала стосунки з іноземними державами, в яких державною релігією було християнство…

    Було багато запитань від присутніх і фактично всі стосувалися сьогодення: про будівництво нового храму; скільки парафій перейшли до ПЦУ; як відбувалась хресна хода в Києві; як там, на фронті (о. Іван був капеланом у 72-й бригаді, а зараз багато робить як волонтер).

    Чіткі, зрозумілі відповіді дійшли до кожного серця: «Дуже часто списуємо зроблене на випадковість. Але у кожної людини у житті просто так нічого не відбувається»; «Ми повинні усвідомити, що ми – українці…»; «Серце болить за наших хлопців. Вони справді ГЕРОЇ. Їх потрібно підтримувати, адже наобіцяти – дуже легко, виконати важко»; «Коли лунає спільна багатоголоса Молитва за Україну – це надає ще більшої віри і сил священнику працювати на благо людей». А потім були індивідуальні бесіди з читачами бібліотеки.

    За роки Незалежності виросло нове покоління українців зі своїм світобаченням. На о. Івана чекає дуже багато роботи, особливо на будівництві нового храму. «Многая літа» побажали йому наші користувачі. Многая літа Україні!

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше