• Вічна пам’ять – посестра слави – не зав’яне, не заїржавіє…

    Вічна пам’ять – посестра слави – не зав’яне, не заїржавіє… Вічна пам’ять – посестра слави – не зав’яне, не заїржавіє… Вічна пам’ять – посестра слави – не зав’яне, не заїржавіє… Вічна пам’ять – посестра слави – не зав’яне, не заїржавіє… Вічна пам’ять – посестра слави – не зав’яне, не заїржавіє…

    20 липня у читальній залі центральної бібліотеки відбулася презентація книги письменника, перекладача, літературного критика, редактора, громадського діяча, нині покійного, Володимира Іванціва «Смак води, або Бог не пустомолот», в яку увійшли статті, рецензії, есеї автора. Представив книгу видавець, журналіст, голова міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Костянтин Климчук. Він розповів про роботу над виданням та охарактеризував кілька літературно-критичних статей, надрукованих у збірці про творчість білоцерківських поетів.

    Завідувачка відділом обслуговування центральної бібліотеки Людмила Чупак поділилася спогадами про багаторічну творчу співпрацю бібліотеки з Володимиром Панасовичем ─ письменником і головою білоцерківської «Просвіти», прочитала декілька віршів поета та зачитала цитати із інтерв’ю Таїни Братченко, що увійшло до книги «Смак води, або Бог не пустомолот», яке свого часу вона брала у автора.

    Галина Невінчана, письменниця і художниця, ілюстратор окремих поетичних збірок В. Іванціва з теплотою згадала спільну працю з Володимиром Панасовичем під час редагування її книг, запевнила, що він був дуже прискіпливим і відповідальним критиком.

    Духівник письменника Сергій Ковальчук ознайомив учасників заходу з релігійним подвижництвом літератора.

    Присутні тепло згадували письменника і патріота В. Іванціва. Вірші поета читали просвітяни Костянтин Климчук і Олександр Мамалига.

    Завершився захід переглядом відео запису вірша «Усі часи вміщаються в мені..» у прочитанні автора – Володимира Іванціва.

    Кожна міська бібліотека отримала в подарунок від видавництва «Час Змін Інформ» таку необхідну читачам книгу «Смак води, або Бог не пустомолот».

    Людмила Чупак.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше