• Його смачність Торт!

    Його смачність Торт! Його смачність Торт! Його смачність Торт!

    20 липня, всі ласуни світу відзначають один із найсолодших днів у році – Міжнародний день торта, у який пропагується ходити один до одного в гості з тортом і товаришувати з усіма.

    Французи кажуть: «Якщо на серці сумно – з’їж шматочок торта. Бо торт – це торт». Всіх, хто любить солодке, хто обожнює торти і тістечка, працівники бібліотеки вирішили ознайомити з цікавим міжнародним святом – Днем Торта (International Cake Day).

    Такими ласунами виявились членкині клубу «Фітовітальня». Для них працівники бібліотеки підготували цікаву інформацію про історію виникнення свята та історію виникнення винуватця свята – торта. Присутні дізнались, що найбільший торт мав площу 244 метрів квадратних, найвищий – висоту 30 метрів, найважчий – вагу 50 тонн, найдовший – довжину – 246 метрів, а найменший був такий крихітний, що помістився на подушечці вказівного пальця.

    Учасникам заходу було презентовано книги, представлені на виставці-інсталяції «Читайте! Смакуйте! Насолоджуйтесь!». Читачі не тільки поділилися рецептами своїх улюблених тортів, а й представили свої кулінарні шедеври: Валентина Підгайна прийшла на захід з тортом «Сльози янгола», Віра Бушуєва – із всіма улюбленим «Наполеоном», Людмила Горбуненко порадувала тістечками-листочками. Не пасли задніх і бібліотекарі, вони пригостили присутніх бібліотечним тортом, який, до речі, всім дуже сподобався. Величезні торти, а також маленькі тістечка створили атмосферу затишку та тепла, спонукали до щирої бесіди за чашечкою духмяного чаю. Недаремно це солодке свято є символом дружби.

    Торт – це завжди гарно, смачно і святково. Тож сьогодні дозвольте собі шматочок цього прекрасного десерту без жодних докорів сумління.

    Миру з присмаком солодощів ми бажаємо всім українцям! Смакуйте на здоров’я! Будьте здорові та щасливі!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше