• Шоколадне свято в бібліотеці

    Шоколадне свято в бібліотеці Шоколадне свято в бібліотеці Шоколадне свято в бібліотеці Шоколадне свято в бібліотеці Шоколадне свято в бібліотеці

    Всесвітній день шоколаду відзначається щорічно 11 липня – в розпал спекотного літа. День шоколаду – свято зовсім ще молоде. З’явилося воно тільки в 1995 році, завдяки великим любителям шоколаду – французам. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. В результаті, сьогодні День шоколаду святкується в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.

    Не залишились в стороні й працівники бібліотеки-філії №6. Напередодні Дня шоколаду для маленьких читайликів вони влаштували справжнє свято. Адже саме для малюків шоколад – це улюблені солодощі, які ніколи не набридають. У світі мало хто може встояти перед цією солодкою спокусою.

    Для малечі бібліотекарі провели шоко-дайджест «Солодка казка», під час якого присутні дізналися багато цікавого про історію виникнення шоколаду, його чудодійні властивості, цікаві факти, пов’язані з цими солодощами. Розповідь доповнили відеопрезентації «Історія шоколаду» та «Цікаві факти про шоколад».

    Діти взяли участь у майстер-класі «Малюємо шоколадом». Озброївшись розтопленим білим, чорним та молочним шоколадом, зубочистками, вушними паличками та прихопивши фантазію, діти проринули у світ мистецтва. Малювали на печиві. Діти старались і в них все вдалося: сонечка, смайлики, квіти, орнаменти. А зайві штрихи ласуни «відправляли» у свої ротики. Тож, серветки не знадобилися.

    Поки шоколадні шедеври застигали, читайлики взяли участь в іграх: «Знайди цукерку», «Шоколадне плавання», «Роздягни шоколадку», «Шоко-баскетбол», «Пронеси – не загуби». Свою кмітливість та обізнаність дітлахи проявили у солодкій вікторині та розгадуванні кросворду за віршем Тетяни Строкач «В нас сьогодні гарне свято», ключовим словом якого було слово «Шоколад».

    Родзинкою свята стала дегустація різноманітних шоколадних цукерок. За активність і винахідливість присутні отримали шоколадки.

    Диво – час промайнув непомітно, весело, цікаво, збагативши читачів бібліотеки новими знаннями та гарним настроєм.

    Вітаємо усіх ласунів зі святом і бажаємо, щоб у вас завжди все «було в шоколаді!»

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше