• Іван Крип’якевич, як особистість і науковець Іван Крип’якевич, як особистість і науковець

    У 2021 році виповнюється 135 років з дня народження визначного українського вченого, історика, джерелознавця, археографа, історіографа, організатора української історичної науки, учня М. Грушевського, академіка Івана Петровича Крип’якевича.

    Бібліотекарі філії № 2 з нагоди ювілею видатного українського історика провели інформину «Іван Крип’якевич, як особистість і науковець». Бібліотечні фахівці розповіли користувачам про життєвий і творчий шлях І.П.Крип’якевича, про його найважливіші історичні праці, наукові дослідження з питань археології, краєзнавства, освіти та історії української культури.

    Український історик є автором понад 600 наукових праць. І.Крип’якевич залишив значний і багатогранний доробок – підручники, посібники, програми з історії, публікації в періодичній пресі, цінні рукописи. Праці просвітителя і сьогодні мають загальноісторичну, педагогічну та культурну цінність.

    Також бібліотекарі познайомили читачів з книгами автора, які є в фонді книгозбірні.

    Інтелектуальний потенціал української нації невичерпаний. Ази власної історії повинен знати кожен українець – і дорослий, і маленький, адже від цього залежить національна свідомість та самоповага.

     

    Ірина Шекера.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше