• Трійця – зелене свято буття

    Трійця – зелене свято буття Трійця – зелене свято буття Трійця – зелене свято буття Трійця – зелене свято буття Трійця – зелене свято буття

    Трійця християнське свято, яке прославляє Святу Трійцю: Бога Отця, Сина і Духа Святого. Цей день ще називають Зеленими святами або П’ятидесятницею. Трійця не має постійної дати, оскільки прив’язана до Великодня. Цьогоріч Святу Трійцю відзначатимемо 20 червня.

    З нагоди свята працівники центральної бібліотеки для відвідувачів парку культури та відпочинку ім.Т. Шевченка провели народознавчу годину «Свята Трійця єднає, надихає, береже»

    Для білоцерківців та гостей парку бібліотекарки підготували інформаційні п’ятихвилинки, під час яких розповіли про історію виникнення свята, його духовне значення та традиції святкування в різних регіонах України сьогодні і в давні часи.

    Цікавими були народознавчі діалоги «Святкуємо по-різному», де всі бажаючі розповідали про святкування цих трьох днів: перший день – Зелена, або Клечана неділя, другий – Клечальний понеділок, третій – Богодухів день.

    Бібліотекарки також запропонували присутнім експрес-інформацію «Прикмети та повір’я на Трійцю» та огляд літератури з тематичної викладки «Зелена неділя літо починає».

    Вітаємо білоцерківців і читачів бібліотеки зі святом! Нехай Зелені свята принесуть у ваш дім радість, благодать, здоров’я, мир та щастя.

    Тетяна Кириленко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше