• Хай буде світ зеленим і чистим

    Хай буде світ зеленим і чистим Хай буде світ зеленим і чистим Хай буде світ зеленим і чистим Хай буде світ зеленим і чистим Хай буде світ зеленим і чистим

    Однією з найбільших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Ніякі блага цивілізації не замінять людству чистого повітря, прозорих водойм, вільних від шкідливих домішок продуктів харчування та води.

    5 червня в Україні, як і у всьому світі, відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Вибір цієї дати не випадковий, саме в цей день – 5 червня 1972 року, в Стокгольмі розпочалася конференція ООН з проблем навколишнього середовища.

    3 червня в центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Хай квітує земля», приурочений саме Всесвітньому дню навколишнього середовища.

    На початку заходу для членів клубу «Водограй» бібліотекарі підготували годину спілкування «Збережемо красу землі». Під час відео-подорожі «10 маловідомих куточків планети» учасники заходу дізналися про незвичайні заповідні місця на Землі, рідкісні рослини і тварин, охоче відповідали на цікаві питання еко-розминки «Земля – наш спільний дім».

    Проблема охорони та збереження довкілля не оминула і Білоцерківщину. Цього дня члени клубу «Вікторія» зібралися у книгозбірні і дискутували на тему «Людина і природа: гармонія чи трагедія?». Багато білоцерківців люблять відпочивати в дендропарку «Олександрія», на березі річки Рось, тому учасників заходу хвилювало байдуже ставлення до природи жителів міста. З експрес-огляду книг і періодичних видань «Як зберегти наш рідний край» учасники заходу дізналися, як вберегти та примножити красу мальовничих куточків міста.

    Працівники центральної бібліотеки встигли побувати і у парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка, де запросили відвідувачів на екологічний діалог «Неси добро у світ природи». Небайдужі до екології жителі міста висловлювали свої думки, обговорювали наболілі проблеми і пропонували кожному внести свій внесок у збереження довкілля. Усі відвідувачі парку мали можливість ознайомитись з літературою, представленою на книжковій виставці «Живої природи душа промовляє». Завершився захід яскравим флешмобом «Обіймемо Землю турботою і любов'ю».

    У рамках Дня інформації всі відвідувачі бібліотеки мали можливість переглянути відео-екскурсію, присвячену природі рідного міста, та літературу на інформаційній вітрині «Хай буде світ зеленим і чистим».

    Усі учасники заходів та користувачі бібліотеки погодилися з тим, що сьогодні потрібно не просто любити природу, а й все робити для її збереження.

     

    Нінель Авраменко.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше