• З днем народження, вишиванко!

    З днем народження, вишиванко! З днем народження, вишиванко! З днем народження, вишиванко! З днем народження, вишиванко!

    Щороку, у третій четвер травня, відзначається День вишиванки. Українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона гармонійно поєднується як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще, нагадує, що ми – українці, пам’ятаємо та шануємо народні звичаї.

    З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №6 організували та провели цикл заходів.

    Читачі – учні БЗШ 23 взяли участь у Святі вишиванки, під час якого діти дізналися про історію свята, заспівали пісню «Мамина сорочка» та провели флешмоб, кульмінаційним моментом якого стало «написання» цифри «15», що символізує кількість років «іменинниці».

    До свята приєдналися і учні 4-А (класовод Тетяна Жук) та 4-Б класів (класовод Світлана Гулюк) БЗШ 21. На свято була запрошена поетка Тетяна Строкач, яка презентувала дітям серію віршів про вишиванку зі своїх збірок «Веселковий дивосвіт» та «Краплини доброти».Діти взяли участь у нон-стопі «Вишиваю вишиванку словом». Звершилося свято світлинами на згадку.

    Гуртківці «Чарівного пензлика» під час мистецької, присвяченій Дню вишиванки, «вишивали» орнамент пензликом, квіти петриківським розписом та старанно наводили смужки орнаментів для чоловічої сорочки.

    На абонементі книгозбірні оформлена книжкова виставка-інсталяція «Вишиванка – національний символ України», яка знайомить користувачів з традиціями та тонкощами вишивки української сорочки.

    Ряд заходів було проведено в режимі онлайн. Відбувся онлайн челендж «Поетична вишиванка», в якому взяли участь 48 читачів, учасники заходу довели, що вишиванка– це генетичний код українців.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше