• Біла Церква: подих часу

    Біла Церква: подих часу Біла Церква: подих часу Біла Церква: подих часу Біла Церква: подих часу Біла Церква: подих часу

    Щороку свято музейництва відзначається 18 травня. З 1978 року цей день святкують більш ніж у 150 країнах. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, працівники музеїв ведуть велику науково-освітню та виховну роботу.

    З нагоди свята бібліотекарі бібліотеки-філії №1 для дітей організували для четвертокласників БСШ №1 екскурсію до Білоцерківського краєзнавчого музею. Бібліотекар Юлія Волошина розповіла дітям про музеї, які діють в Білій Церкві. Старший науковий співробітник краєзнавчого музею Вікторія Іщук провела змістовну й захоплюючу екскурсію, під час якої діти дізнались багато цікавого про історію Білої Церкви, природу Південної Київщини, а також про археологічне минуле рідного краю. Дітлахи мали змогу побачити археологічні предмети різних епох і народів: знаряддя праці, елементи озброєння, посуд, прикраси, знайдені під час археологічних розкопок. Дуже зацікавив дітей зал експозиції, присвячений бурхливим подіям сьогодення.

    Відвідування музею дало змогу пробудити в дітях відчуття приналежності до свого роду, до рідної землі, прагнення долучатися до культури українського народу, його історії, традицій. Учні отримали велике задоволення від екскурсії та на згадку зробили безліч світлин.

    Унікальний музей електрозв’язку, що знаходиться в приміщенні «Укртелекому», відвідали цього дня читачі бібліотеки – вихованці гуртка «Екотуризм» та працівники бібліотеки-філії №1. Цікаву та змістовну екскурсію провів інженер комп’ютерних систем Віктор Кучерявий. Під час екскурсії діти дізналися, що музей заснований у 1985 році й наочно демонструє історію розвитку електрозв’язку й пошти. Ініціаторами його відкриття були начальник Білоцерківського вузла зв’язку Іван Бабанюк та головний інженер Віталій Кругліч. Діти з неймовірною цікавістю переглянули експозицію музею, що налічує більше 300 експонатів, серед яких: стара апаратура, унікальні апарати й перші телевізори, пам’ятні документи, фотографії, нагороди й відзнаки, спогади, що мають відношення до пошти, телеграфу та телефонного зв’язку. Школярі отримали безліч позитивних емоцій, вражень від побаченого, адже вони мали можливість доторкнутися до унікальних апаратів власними руками та побачити їх у дії.

     

    Юлія Оникієнко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше