• Прекрасне поруч

    Прекрасне поруч Прекрасне поруч Прекрасне поруч Прекрасне поруч Прекрасне поруч

    Кожен, хто переступає поріг міської виставкової зали при бібліотеці-філії №8, потрапляє в зону затишку і мистецького дива. Нещодавно тут відкрилася благодійна виставка акварельного живопису талановитої мисткині, члену НСХУ Ольги Мілейко «Прекрасне поруч».

    Тут ви зможете насолодитися віртуозними роботами художниці. Авторка бачить красу пелюсточок квітів, краплинки роси, зернятка плоду граната і передає її на папері.

    Ім’я Ольги Мілейко відоме у мистецьких колах Києва, Одеси, Білої Церкви, як учасниці художніх виставок, переможниці виставок-конкурсів, викладача образотворчого мистецтва.

    Пані Ольга з п’яти років не мала сумнівів, що буде художницею. Далі були художні студії, художньо-промисловий технікум (нині Інститут дизайну ім. М.Бойчука), Харківський художньо-промисловий інститут (нині Академія дизайну та мистецтв) – ось такий шлях подолала мисткиня, навчаючись, карбуючи філігранність майстерності в акварельному живописі.

    Працюючи з дітьми в школах мистецтв міста, Будинку художньої творчості та в аграрному університеті художниця паралельно займалась графічним дизайном, зовнішньою рекламою, монументальним живописом, але акварель перемогла. Акварель пані Ольгу любить, а вона її відчуває.

    Ольга Мілейко цілеспрямована, відповідальна. Хвилюється не тільки за себе і з свою родину, а й за кожну справу, за яку береться – чи то навчання дітей, чи екологічні питання, організація виставок, поїздки на пленер. Їй притаманні особливе відчуття справедливості, високий рівень патріотизму.

    В 2015 році в стінах виставкової зали відбулась перша благодійна виставка картин. Всі кошти були відправлені для лікування пораненого, захисника Андрія Грогуля. Ця виставка також благодійна, і половина коштів, які отримає пані Ольга від продажу картин надійдуть пораненим, що знаходяться на лікуванні в шпиталі.

    Подяка від міського голови Геннадія Дикого і щирі привітання прозвучали від депутата міської ради Лесі Крижешевської. Приєдналися до привітань: очільниця управління культури і туризму Юлія Ковальська, директорка Центру творчості дітей та юнацтва Київщини Тамара Нестерук, голова обласної організації НСХУ Олександр Дмитренко, друзі та колеги.

    Музичні твори у виконанні викладачів та учнів школи мистецтв №1 створили святковий настрій і незабутню атмосферу.

    Тож запрошуємо вас відвідати виставкову залу та приєднатися до благодійних починань Ольги Мілейко. Виставка діятиме до 30 червня в бібліотеці №8, що на Леваневського, 55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше