• Музичний код України

    Музичний код України Музичний код України Музичний код України

    10 березня в нашій країні відзначається День Державного Гімну України, одного з головних символів держави. Національний гімн на музику Михайла Вербицького та слова Павла Чубинського – найвищий вияв волелюбних прагнень народу, його духовно-патріотичних устремлінь. Слова і музика гімну змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах.

    Гімн України зайняв перше місце у загальному рейтингу Центру світової спадщини ЮНЕСКО, в якому взяло участь 193 країни. Він став найкращим державним гімном світу.

    До цієї знаменної дати працівники центральної міської бібліотеки провели патріотичний віраж «Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці». Бібліотекарки ознайомили читачів з історією створення гімну, розповіли про великий і складний шлях, який він пройшов від забуття до визнання. Присутні дізналися про цікаві факти з історії нашої святині, із захопленням прослухали кілька варіантів гімну України: у виконанні українських співаків Олександра Пономарьова, Дзідзьо, а також високо оцінили оригінальну рок версію гімну, яка щоночі звучить на Першому каналі Українського радіо.

    Приклавши руку до серця, відвідувачі книгозбірні разом з бібліотекарями виконали гімн України, який започаткував нову сторінку нашої історії, нашої віри і надії.

     

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше