• Незгасне світло поетичної зорі

    Незгасне світло поетичної зорі Незгасне світло поетичної зорі Незгасне світло поетичної зорі Незгасне світло поетичної зорі

    З метою вшанування пам’яті Лесі Українки та відзначення 150-річчя від дня її народження у бібліотеці-філії №4 відбувся День інформації «Благословенне слово, що гартує».

    Для шестикласників БНВК ЗОШ №13 працівники філії №4 підготували літературне свято «Лесина пісня». Бібліотекар Олена Буяненко запропонувала увазі читачів презентацію «Сторінками творчості Лесі Українки», розповіла дітлахам про багатогранну творчу особистість письменниці, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося. Протягом заходу школярі декламували вірші «Надія», «Конвалія», «До мого фортепіано», «Слово, чому ти не твердая криця», «Хотіла б я піснею стати», «Як дитиною бувало», «Мій шлях», а також зачитували крилаті вислови Лесі Українки. Учням була запропонована вікторина «Чи знаємо ми Лесю Українку?», під час якої згадали життєвий і творчий шлях Лариси Косач.

    На поетичний вернісаж «Слово, що із серця проросло» завітали члени клубу «Зарічани». Присутні не лише слухали розповіді про видатну українку, а й із задоволенням цитували її вірші, переглянули відеоролики «Цікаві факти із життя Лесі Українки» та «Кохання в житті Лесі Українки», знайомилися із літературою, представленою на книжковій виставці«Незгасне світло поетичної зорі».

    Спільно зі шкільними бібліотекарями БЗШ №17 працівники книгозбірні організували для молодших школярів літературно-мистецький вернісаж «Творчість Лесі Українки у дитячих малюнках». Малеча створила роботи: «Мавка», «Вишеньки», «Берізки», «Пташки», «Квіти», «Знов весна і знов надія», «Весна – на крилах птахів», «Диво-квіти» за пейзажною лірикою та казками письменниці, в яких відображали своє бачення до прочитаного.

    Для шанувальників поетичного слова славетної поетеси, на сторінці групи бібліотеки у соціальній мережі «Facebook» пройшли поетичні читання під хештегом #читаємо_Лесю_Українку.

    Лірика Лесі Українки, посіяна в душах малят, проросте щедрими паростками творчості, любові до рідної природи, України.

    Леся – неповторна. Її життя – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше