• Її життя – сонячний промінь

    Її життя – сонячний промінь Її життя – сонячний промінь Її життя – сонячний промінь Її життя – сонячний промінь


    Напровесні, коли ще лежать сніги, але в чистому небі вже миготять вогники зірок, народилася геніальна і мудра, красива і ніжна донька України, її поетична душа – Леся Українка.

    25 лютого, у День її народження, у бібліотеці-філії №8 пройшов День інформації «Благословенне слово, що гартує!», присвячений 150-річному ювілею письменниці.

    Бібліотечні фахівці подарували користувачам незабутні миті спілкування з прекрасним, дали можливість поринути у царство її правдивого і цілісного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова.

    Усі бажаючі мали можливість погортати книги, газетно-журнальні часописи, переглянути яскраві ілюстрації, що були представлені на книжковій виставці «Леся Українка – квіткова душа України». Тішили око і цікаві інсталяції, кожна з яких символізувала певні віхи життя і грані творчості Лесі Українки. Адже вона – донька фантазії, зеленокоса Мавка, бояриня, віща Кассандра.

    У канву заходу гармонійно вплелася розповідь про розмаїте життя геніальної українки. Що вона любила, з чого сміялася й сумувала, про що писала листи рідним, з ким дружила? Про все це й шла мовапід час літературного лекторія«Її життя – сонячний промінь», який знайомив із стежинами Лесиної долі та був щедро змережений її незабутніми поезіями і ніжними мелодіямисопілки.

    Цього дня бібліотекарі разом з читачами не забули «зазирнути» і до літературної скрині знаної поетеси. Усі разом пригадали улюблені вірші та висло вловили своє захоплення її неймовірним талантом у творчій, чуттєвій манері.

    Інтерес та пожвавлення викликала вікторина «Чи знаєте ви «Лісову пісню?» Відповідаючи на запитання, поціновувачі її творчості дізналися, що найвідомішому творінню Лесі Українки, виповнюється 110 років з часу написання.

    Під час Дня інформації користувачі бібліотеки вкотре переконалися, що літературна спадщина Лесі Українки – це невичерпне джерело краси і незламності духу . Тож, серед її багатогранної творчості кожен знайшов щось близьке своєму серцю.

     

    Наталя Семененко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше