• Дзвінка струна Лесиного слова

    Дзвінка струна Лесиного слова Дзвінка струна Лесиного слова Дзвінка струна Лесиного слова Дзвінка струна Лесиного слова

    Леся Українка… Ім’я цієї видатної поетеси відоме сьогодні людям усього світу. Природа щедро обдарувала її: дала добре й мужнє серце, хист до музики, малювання, вишивки, поетичний талант, великі здібності до науки. Поетичне слово Лесі Українки – це найгостріша зброя в боротьбі за визволення українського народу, а рівночасно, це немов євшан-зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, будить почуття щирої любові до рідної землі.

    До 150-річчя від дня народження Лесі Українки працівники бібліотеки-філії №6 підготували цикл заходів.

    Поетичну годину «Дзвінка струна Лесиного слова» проведено для учнів 2-А класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська). На захід була запрошена поетка-краянка Тетяна Строкач. Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова познайомила другокласників з дитячими роками життя поетки та презентувала книги: «Леся Українка – дітям» та повість-казку про дитинство та юність письменниці Є.Білоуса «Лесина пісня». Тетяна Тезіславівна прочитала віршовану казку за твором «Біда навчить». Виготовлені гостею ляльки-мотанки – Поетка, Мавка, Верба, Русалка, птахи – доповнювали розповідь пані Тетяни про творчість Лесі Українки. Малечі сподобалися поезії та вироби, залюбленої в свою справу поетки та мисткині – Тетяни Строкач.

    Мистецьку годину «Розкажу я казку пензлем», проведено для членів гуртка «Чарівний пензлик». Маленьким пензлятам вдалося передати прочитане на папері за допомогою фантазії та фарб. Роботи дітей були представлені на онлайн виставці-конкурсі «Леся Українка і Я». Вероніка і Саша Загородні, Вероніка Тимкович і Анна Кривенда стали переможцями конкурсу.

    Літературно-поетичну годину «Нескорена українська душа» бібліотекарі провели з учнями 4-Б класу БЗШ №23 (класовод Ольга Шаталова).

    Розповідь завідувачки філією про життєвий і творчий шлях поетеси, її внесок у збагачення і розвиток української літературної мови перепліталася з живим, неповторним словом Лесі Українки, яке звучало у виконанні четвертокласників.

    Діти старанно готувались до заходу: читали твори, малювали ілюстрації до прочитаного, а Вероніка Загородня і Аня Мандриченко представили інсценівку «Як дитиною була я …». Зацікавила присутніх книжково-ілюстративна виставка «Леся Українка – поетична квітка України», де були представлені найкращі книги, присвячені життю і творчості поетеси. Гортаючи сторінки книг, читачі разом із бібліотекаркою мали можливість помандрувати численними дорогами, які стелилися перед Лесею Українкою в усі кінці світу.

    На сторінці бібліотеки у соціальній мережі Фейсбук працівники презентували інсценівку твору Тетяни Строкач до казки Лесі Українки «Біда навчить». Читачі: Вероніка і Олександр Загородні, Варвара і Поліна Середа, Вероніка і Єгор Тимковичі вдало зіграли ролі героїв твору.

    Творчий набуток Лесі Українки невичерпний і неосяжний… Леся Українка і досі торує дорогу нам, українцям, до самих себе: до мови, до родини, до рідної землі, до України.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше