• Нехай мої струни лунають…

    Нехай мої струни лунають… Нехай мої струни лунають… Нехай мої струни лунають…

    З нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки у центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Благословенне слово, що гартує».

    Розпочався захід усним журналом «Жива в піснях і пам’яті народній», під час якого бібліотекарі Нінель Авраменко та Леся Шимоня познайомили присутніх з життєвим і творчим шляхом Лесі Українки, якій судилося прожити надто важке й коротке, проте яскраве й наповнене подіями життя. Тридцять років вона боролася з важкою недугою, але постійно думала про рідний край. Вся творчість письменниці пройнята палкою любов’ю до України, до людей, до рідної мови.

    Протягом дня читачам демонструвався відео-альбом «Душею щира Українка», у якому звучали цікаві факти з біографії Лесі Українки, пісні на її слова: «Вечірня година», «Давня казка», «Голубка», «Досадонька» у сучасній обробці.

    Із задоволенням користувачі бібліотеки відповідали на запитання експрес-тесту «Чи знаєте ви Лесю Українку?» та вікторини про життя і творчість поетеси, якупровела Леся Шимоня, доповнивши її літературним повідомленням «Дещо з невідомого про Лесю Українку».

    І, звичайно, в цей день звучало поетичне слово Лесі Українки: «Слово, чому ти не твердая криця…», «Знов весна і знов надія», «І все-таки до тебе думка лине», «Стояла я і слухала весну» та інші. у виконанні учасниць заходу Ольги Андрєєвої та Олени Сінельнікової. А Ганна Добровольська прочитала власний вірш, присвячений видатній поетесі.

    Лесю Українку буде пам’ятати і шанувати ще не одне покоління українців. Написане нею досі актуальне: українці мають боронити свою землю й волю. Свій досвітній вогонь Леся пронесла гідно через усе своє життя. Його тепло й донині зігріває і буде зігрівати справжніх українців.

    Протягом дня читачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з книгами та періодичними виданнями, представленими на книжкових виставках «Краса і сила слова Лесі Українки» та «Поетична квітка України».

     

    Нінель Авраменко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше