• Горджуся і радію, що рідною мовою я володію

    Горджуся і радію, що рідною мовою я володію Горджуся і радію, що рідною мовою я володію Горджуся і радію, що рідною мовою я володію

    21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Запроваджене в листопаді 1999 року згідно рішення тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

    22 лютого до Міжнародного дня рідної мови для учнів 9-А, 10-А класів БЗІФН №1 фахівці книгозбірні №3 провели мовознавчий гравікон «Горджуся і радію, що рідною мовою я володію». Бібліотекарі розповіли присутнім історію свята. Починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.

    Учасники заходу переглянули слайд-презентацію «Мовний дивосвіт». Ознайомилися з цікавими фактами мовних рекордів світу, змагалися в мовознавчих конкурсах: «Мовознавче асорті», «Прямо і влучно», «Чиє слово найдовше», «Анаграми», відгадували логогрифи. Юнацькій аудиторії був представлений коментований огляд книжкової виставки.

    У Міжнародний день рідної мови всі мови визначаються рівними, тому що кожна є унікальною живою спадщиною, яку необхідно оберігати, підтримувати, передаючи від покоління до поколінь.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше