• Майдан заплакав по дитячому пронизливо…

    Майдан заплакав по дитячому пронизливо… Майдан заплакав по дитячому пронизливо… Майдан заплакав по дитячому пронизливо… Майдан заплакав по дитячому пронизливо…

    20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Події, які відбулися18-20 лютого 2014 року, закарбувалися в новітній історії України як річниця розстрілів на Майдані.

    До цієї трагічної дати працівники центральної бібліотеки для дітей провели годину-реквієм «Майдан заплакав по дитячому пронизливо…» для читачів – учнів 7-А класу БЗШ №4.

    Бібліотекарка Тамара Шпак розповіла про мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право народу стати рівноправним членом європейської спільноти та відзначила, що героями Небесної Сотні пишається весь український народ, бо в їхніх серцях палав невгасимий вогонь любові до рідного краю та велика віра в краще майбутнє.

    Під час заходу демонструвалися відеоматеріали «Євромайдан. Революція Гідності. Небесна Сотня», «Силовий розгін Євромайдану».

    Присутні перенеслись спогадами у той трагічний для країни час та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх тих, хто віддав своє життя за Україну на Сході.

    Тужливо і скорботно лунав жалобний гімн Майдану «Гей, пливекача...».

    Наприкінці заходу бібліотекарка Ірина Вернидуб познайомила дітей з книгами: «Небесна сотня», «Майдан від першої особи», «Євромайдан: Хроніка в новелах», які дуже зацікавили учасників заходу.

     

    Тамара Шпак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше