• Мова кожного народу – жива схованка його духу

    Мова кожного народу – жива схованка його духу Мова кожного народу – жива схованка його духу Мова кожного народу – жива схованка його духу

    18 лютого до Міжнародного дня рідної мови бібліотекарка ЦДБ Інна Кабула провела усний журнал «Мова кожного народу – жива схованка його духу» для читачів – учнів 5-А класу БЗШ №4.

    Журнал мав шість сторінок.

    З першої сторінки «Історія свята» учні дізналися, що 21 лютого1952 року у Бангладеш відбувся протест проти утискання бенгальської мови урядом, що і поклало початок святкування Дня рідної мови.

    «Лише факти» – назва другої сторінки. Дітей зацікавила інформація про найпоширеніші мови на Землі, про те, яке місце посідає українська мова за поширеністю у світі. Їх здивувало, що майже всіма мовами планети слово «мама» починається з букви «М».

    Третя сторінка – «Поетична». Орина Гуменюк, Марія Дмітрієва, Анастасія Дячук декламували вірші українських письменників Ігора Калинця «Мова», Івана Багряного«Рідна мова», Максима Рильського «Мова».

    Сторінка четверта – «Портретознавці» змусила п’ятикласників згадати біографії українських і зарубіжних письменників.За коротким описом вони повинні були здогадатись про кого йдеться.

    Українському народу притаманне почуття гумору. Тому п’ята сторінка журналу мала назву «Народ сміється – душа радіє».

    Єва Зюлковська розповіла гумореску Анатолія Цинкуша «Заява», а Діма Мазуркевич та Ельнара Сулейманова інсценували гуморескуПавла Глазового «Кухлик».

    Учні жваво відгадували кросворд «Рідна мова» на сторінці «Ерудит», демонструючи, що знають і люблять рідну мову.

    Бібліотекарка наголосила, що мова – це великий скарб, який треба шанувати, берегти і збагачувати.

     

    Інна Кабула.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше