• Зима, що змінила країну

    Зима, що змінила країну Зима, що змінила країну Зима, що змінила країну Зима, що змінила країну

    20 лютого українці вшановують Героїв Небесної Сотні – людей, які віддали свої життя задля того, щоб у країні відбулись позитивні зміни, щоб Україна стала на демократичний шлях розвитку та будувала свою державу за європейськими стандартами.

    Їх назвали Небесною Cотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями.

    Напередодні Дня вшанування Героїв Небесної Сотні працівники бібліотеки-філії №6 провели годину пам’яті для читачів – учнів 4-А класу БЗШ №23 (класовод Олена Берегова).

    З розповіді бібліотекаря четвертокласники дізнались про ті буремні дні, про Героїв Небесної Сотні, що віддали своє життя за краще майбутнє та допомогли усвідомити багатьом людям, що таке патріотизм, що за себе і свою державу потрібно боротися. Розповідь доповнило відео «Хронологія тих днів».

    Діти також переглянули відеоролик «Реквієм Небесній Сотні» – нагадування всім, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою. Емоційною кульмінацією заходу став діалог матері та загиблого сина:

    «Не плачте, мамо, я іще живий,

    Хоча й лежу із кулею у грудях...

    А наді мною, юним, молодим

    Схилилися в скорботі люди...

    Я не помру, ніколи не помру,

    Мені в віках залишене безсмертя,

    Хоча і вас тепер не обійму

    Та я живу у всенароднім серці...»

    Після цих слів у залі запанувала тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної Сотні. Під сумну мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» учасники заходу передавали по колу свічу пам’яті із рук в руки і кожен мав нагоду доторкнутися серцем до цього священного вогню – частинки вічного.

    Настя Азарова, Мілана Новохацька, Анна Трухан, Олександра Павлунько, Назар Перехрестенко, Богдан Зубченко, Ростислав Яценко, Вова Миць та Олександра Сич прочитали вірші про події на Майдані.

    В читальній залі бібліотеки оформлена книжкова виставка «А Сотню вже зустріли небеса». Присутнім було презентовано книгу Христини Лукащук «Казка про Майдан»

    Головною метою організації заходу було вшанування пам’яті загиблих героїв. Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше