• Гартовані Афганістаном

    Гартовані Афганістаном Гартовані Афганістаном Гартовані Афганістаном

    15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 32 річниця, коли останній радянський солдат залишив багатостраждальну афганську землю, закінчилася жорстока десятилітня війна, яку офіційно називали, військово-політичною спецоперацією Радянського Союзу.

    Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії, брудна, неоголошена… Та хіба війни бувають чистими? Вона, як усі попередні, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі материнських сердець. У війни безжальні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика.

    З нагоди цієї дати фахівці бібліотеки-філії№3 для читачів – учнів 9 класу білоцерківського закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів з інституційною формою навчання №1 Білоцерківської міської ради підготували історичну відеогодину «Гартовані Афганістаном» (класний керівник Людмила Стьожка).

    Бібліотекарі розповіли історію десятилітньої війни, її нюанси. Для юнацької аудиторії була представлена книжкова виставка та коментований огляд літератури. Присутні переглянули відео «Афганистан. 1979-1989. Коротка історія війни», «Афганска війна», хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

    Час і досі не загоїв рани. Назавжди залишиться болем сумна статистика: 160 тисячам наших землякам судилося пройти це жорстоке випробування, 3383 з них повернулися додому в цинкових трунах, у тому числі до 417 чоловік вважаються зниклими безвісти, або тими, що потрапили в полон. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати кожного, хто став учасником військових подій.

     

    Тетяна Драбинко.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше