• Подвиг людини Честі

    Подвиг людини Честі Подвиг людини Честі Подвиг людини Честі Подвиг людини Честі

    Щороку в січні у центральній міській бібліотеці проводиться міський конкурс читців-декламаторів на краще виконання творів Василя Стуса «Незламний лицар правди і свободи». У 2021 році у зв’язку з карантином конкурс відбувся в онлайн режимі.

    Василь Стус – видатний український поет, прозаїк, перекладач, літературознавець, правозахисник, мислитель, активний борець за незалежність України, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка. Його життя і трагічна смерть – сумна сторінка драматичної історії України, про яку мусимо пам’ятати.

    Поезії письменника-патріота про любов до України, велич людини, життя і смерть декламували юні учасники конкурсу, читачі бібліотек міста.

    Переможцем конкурсу стала Анастасія Герасько, учениця БНВО «Перша Білоцерківська гімназія», яка чуттєво, проникливо прочитала вірш «Ти тут».

    Перше місце виборолаАнна Панько, учениця БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» за зворушливе, емоційне виконання літературно-музичної композиції «Народе мій, до тебе я ще верну…».

    Друге місце розділили Ольга Клінкіна, учениця БЗШ №5 та Катерина Кшевінська, вихованка театральної студії «Пролог» (керівник Тетяна Яковенко).

    Третє місце посіли: Вікторія Діхтяренко (БНВО «ЗОШ 15 – ДЮСОК»), Маргарита Пістоляк (ОЗО «Шкарівський академічний ліцей») та Анастасія Чернух (БЗШ №17).

    Всі переможці отримають дипломи та призи від КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона.

    Щиро дякуємо усім читцям і їхнім керівникам-наставникам за участь у конкурсі!

    Тетяна Кириленко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше