• «Герої такі не вмирають…» «Герої такі не вмирають…»

    29 січня 1918 року – на сторінках історії України з’явилася нова трагедія і нова перемога духу, яких мало в історії людства. Крути… Бій під Крутами… Герої Крут… Саме вони, ще зовсім діти, стали боронити незалежність Української держави, яку оборонити не готові були їхні батьки. Саме вони стали джерелом натхнення у поході до волі.
    Що ж було в Крутах насправді? Знайти відповідь на  це та інші запитання  допоможе книжкова викладка «Пам’ятай про Крути», оформлена в філії №10.

     
    В День вшанування героїв Крут, для читачів – десятикласників БЗШ №5 (кл. керівник Васильєва В.В.)  бібліотекарі провели екскурс в історію «І слава їх встає не вмерши…». Кандидат історичних наук Карпусь Д.О. детально розповів про тривожні січневі дні, коли з півночі на українську землю наступала більшовицька армія Муравйова. Але  це була розмова не про воєнний вишкіл чи бойові дії. Головна лінія – це героїзм молоді та  її відданість своїй землі, своїй країні. Підтвердженням  став перегляд відеофільму про буремні дні січня 1918 року.
     
    Завідувачка книгозбірнею Ганна Нагорна познайомила учасників заходу з книгами про Крутянські події та прочитала вірш Л. Гажали  «Героям Крут». Десятикласниці  Аня Качаненко та Дар’я Герасименко  зачитали твори  П. Тичини «Пам’яті тридцяти» та О. Кір’янової «Крути».
     
    Ідуть роки, проходять десятиліття – пам’ять про юнаків-героїв не згине. Вони віддали свою молодість, розум, щастя і життя за волю України. І вона живе і буде жити вічно – вільна, самостійна Україна.

                                Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше