• Вони боролися, щоб ми перемогли…

    Вони боролися, щоб ми перемогли… Вони боролися, щоб ми перемогли… Вони боролися, щоб ми перемогли…


    29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. 103 роки тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

    До річниці трагічних подій працівники бібліотеки-філії №6 провели цикл заходів.

    Увазі користувачів була запропонована відео-бесіда «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». Бібліотекарі розповіли присутнім про трагедію січня 1918 року на залізничній станції Крути, яка набула для українського народу символічного значення, про те, що Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Також провели паралелі між подвигом героїв Крут та героями ООС, акцентували увагу присутніх на необхідності згуртованості народу України та підкреслили, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учасники заходу прослухали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям ООС. Доповненням розповіді став перегляд відео «Недооцінений урок історії Героїв Крут». Під час заходу пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

    Після відео-бесіди Вероніка Тимкович передала свої враження за допомогою пензля.

    На абонементі книгозбірні оформлено виставку однієї книги К.Тур-Коновалова «Крути 1918», в якій розповідається про молодь, яка хотіла кохати та жити, але взяла до рук зброю і стала на захист Батьківщини. Сто три роки тому, як і сьогодні, без страху і сумніву вони прийняли бій за найдорожче…

    Сьогодні ми переживаємо складні часи, історія неначе повертається, тож пам’ятаймо і шануймо героїв минулого і сьогодення. Адже вони, ризикуючи своїм здоров’ям і, навіть, життям, продовжують боронити нашу країну, наше з вами майбутнє, на сході України.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше