• Барвисті вишивки Людмили Лазарєвої

    Барвисті вишивки Людмили Лазарєвої

    17 грудня православні християни відзначають День Святої великомучениці Варвари, яка вважається великоюрукодільницею тапокровителькою жінок. За легендою, Варвара була такою здатною до вишивання, що оздобила ризи навіть Ісусові Христові.

    Бібліотекарі філії №6 продовжують знайомити усіх бажаючих з талановитими людьми – читачами, які не зважаючи на буденні проблеми, вміють творити прекрасне, людьми, чиї руки за допомогою голки й нитки створюють неповторні витвори декоративно-ужиткового мистецтва.

    Цього разу мова піде про Людмилу Григорівну Лазарєву. Народилась пані Людмила на Львівщині, за сімейних обставин переїхала жити в Чорнобиль. Після трагедії на ЧАЕС сім’я вимушена була переселитись в Білу Церкву. Любов до книги привела її, в 1986 році , в бібліотеку-філію №6. Ось уже 34-й рік Людмила Григорівна є активною читачкою, добрим співрозмовником та чудовою порадницею для бібліотекарів. А ще, вона вишиває чудові картин. З-під чарівної голки невтомної трудівниці вийшло більше 30 картин, які прикрашають не лише її оселю, а йдомівки друзів та рідних. І всі ці досягнення за десяток років заслуженого відпочинку, бо вишивати пані Людмила почала саме після виходу на пенсію. «Одного разу, – згадує Людмила Григорівна, побачила у знайомої картину, яка припала мені до душі. Вирішила спробувати. Вийшла дуже приваблива картина, яка спонукала мене до подальшого вишивання, щоб дарувати радість не лише собі, а й людям».

    Всі картини вишивальниці несуть у собі тепло рук та безмежну любов жінки, бо створені з душею, з насолодою! Важливе місце у творчості займає релігійна тема, вражають пейзажі, цікаві дитячі теми. Вишиті картини зачаровують гамою кольорів і майстерністю виконання. Вдивляючись у вишиті сюжети відчувається глибокий зміст що передається через композицію вишивки, а веселкові барви кольорів гармонійно поєднані з природою.

    Роздивляючись роботи Людмили Григорівни мимоволі починаєш думати: «Яким потрібно володіти терпінням, невичерпною енергією, аби так щедро дарувати людям тепло свого серця».

    Закохавшись у вишивання, пані Людмила не зрадила любові до книги і продовжує відвідувати бібліотеку. Поєднання корисного з прекрасним стало основою її життя. Любов до книги вона передала своїм дітям і внукам, які також є користувачами бібліотеки.

    Запрошуємо до онлайн перегляду виставки вишитих картинЛюдмили Лазарєвої, рукотворна краса яких додасть Вам чудового настрою, а пані Людмилі бажаємоі надалі наповнювати життя ясними барвами, красою, гармонією і любов’ю.

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше