• Цікаве про Європу

    Цікаве про Європу

    В рамках відзначення Року Європи в Україні в бібліотеці-філїї № 10 була проведена відеоподорож «Міста-острови Європи».

    В цей складний час, який переживає людство, дуже важливі позитивні емоції. Подарувати їх читачам намагалися працівники філії №10, провівши відеоподорож для найстарших користувачів. Усі бажаючі мали можливість дізнатися цікавіфакти про унікальні куточки планети.

    Найвужчий міський провулок, 400-річний корабель, який можна оглянути в музеї Ваза, цікаві дизайнерські станції метро – все це та багато іншого чекає на вас в Стокгольмі.

    Німецьке місто Ліндау можна назвати музеєм під відкритим небом, бо незважаючи на малі розміри містечка (його можна обійти лише за 30 хвилин) кожна будівля і кожен пам’ятникзаслуговує на те, щоб зупинитися біля нього і не лише помилуватися,а дізнатися щось цікаве.

    Болгарський Несебр – одне з найстаріших міст Європи, «місто40 церков». Лише ці перші рядки в путівнику зацікавлять будь-якого туриста. Тому не дивно, що це містечко відвідує кожен рік сотні тисяч мандрівників, щоб на власні очі побачити всі принади Несебра.

    Італійська Венеція – найвідоміше місто нашої планети, але кожен турист знайде свій улюблений куточок цього міста на воді і буде повертатися сюди знову і знову.

    В Україні є місто-острів – Заліщики. Свого часу воно вважалося «польською Рів’єрою» за свій м’який та цілющий клімат. Крім того місто має свою багату історію і за цей час не раз опинялося увирі історичних подій.

    Віртуальна подорож містами Європи закінчилася. Але, враховуючизахопливі відгуки, ми прокладатимемо нові маршрути для майбутньої мандрівки.

     

    Альона Сушкевич.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше