• «Невідома Олександрія» вже скоро у бібліотеках міста

    «Невідома Олександрія» вже скоро у бібліотеках міста

    Іванов О. Невідома Олександрія. Палацовий комплекс. Четвертий павільйон / Олександр Іванов, Євген Чернецький. – Біла Церква : [ПРаТ «Білоцерківська книжкова фабрика»], 2020. – 200 с.

     

    Що ми знаємо про "Олександрію”?

    Мандруючи затишними алеями, ми розповідаємо родичам і друзям про цю резиденцію графів Браницьких, її високий стиль і коронованих гостей, рідкісні дерева і таємничі легенди. Дещо нам відомо про існуючі споруди і скульптури. Проте серед розмаїття рослин погляд може зачепитися за залишки будівель і підземель. Графська резиденція зазнала нищівного нападу сто років тому, і відтоді ніхто вже не бачив її такою, як у старі часи. Немає вже й тих, хто хоча б у пам’яті зберіг її чудовий образ. Проте зараз неможливе стає реальністю!

    Відкриття невідомих раніше архівних джерел, ретельний аналіз збережених зображень, скрупульозне дослідження підмурівків і застосування нових технологій дозволяють нам повернути втрачений колись світ цього парку, відчути його чари і зрозуміти захоплення, яке надихало на творчий запал і високі почуття. Перше видання із серії "Невідома Олександрія” присвячене Четвертому павільйону. Ми покажемо і розповімо вам про прекрасну палацову споруду, сходи якої досі пам’ятають твердий крок наполеонівського офіцера і легкий рух його чарівної дружини.

    Серія видань "Невідома Олександрія” є частиною програми з відзначення тисячоліття Білої Церкви.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше